Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Σπίρτζης: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα
[News]: Σπίρτζης: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα

[News]: Σπίρτζης: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα

Οι εξελίξεις στην κατασκευή και τους διαγωνισμούς

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 ξεκινούν τα έργα για την υποθαλάσσια οδική σύνδεση της Σαλαμίνας δήλωσε, στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Δίνοντας το χρονοδιάγραμμα και την εξέλιξη όλων των σημαντικών έργων στη χώρα ο κ Σπίρτζης είπε ότι ξεκινούν άμεσα τα έργα στην Πατρών-Πύργου, ενώ ξεκινούν και τα έργα στο νότιο τμήμα της Ε65( Λαμία-Ξυνιάδα) και θα γίνει προσπάθεια να ξεκινήσουν μέσα στο 2018 και τα έργα στο βόρεια τμήμα της.

Επίσης, εντός του Δεκεμβρίου, αναμένεται να προκηρυχθούν δυο διαγωνισμοί για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, έχει δημοπρατηθεί, από τον Αύγουστο, η σημαντική γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, προχωρούν τα έργα της επέκτασης προς Πειραιά -ήδη ο Μετροπόντικας έφτασε στο Δημοτικό θέατρο- και μέσα στο 2019 θα λειτουργήσουν τρεις σταθμοί.

Προχωρούν τα έργα στο Μετρό Θεσσαλονίκης και η επέκτασή του προς την Καλαμαριά, ενώ ξεκινούν και οι πρόδρομες εργασίες για τις επεκτάσεις του προς τα δυτικά. Προχωρούν, επίσης, οι πρόδρομες εργασίες για τις επεκτάσεις της Αττικής οδού και του Προαστιακού μέχρι το Λαύριο. Μέσα στον Ιανουάριο, εγκαινιάζεται η νέα ηλεκτροδοτούμενη γραμμή του Σιδηροδρομικού Δικτύου Σταθμός Λάρισης- Πειραιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!