Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ο Σόιμπλε για την Ελλάδα: Εκταμίευση δε γίνεται χωρίς το ΔΝΤ
[News]: Ο Σόιμπλε για την Ελλάδα: Εκταμίευση δε γίνεται χωρίς το ΔΝΤ

[News]: Ο Σόιμπλε για την Ελλάδα: Εκταμίευση δε γίνεται χωρίς το ΔΝΤ

“Οι εταίροι στην Ουάσινγκτον κατάλαβαν ότι ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους δεν είναι εφικτή!”

Η δεύτερη αξιολόγησης εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ecofin: “Το αν η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί άπτεται στην ελληνική κυβέρνηση”. 

Όσον αφορά την επόμενη δόση του προγράμματος, τόνισε ότι “… δεν μπορεί να γίνει καμία εκταμίευση, δίχως τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα”. Για το ζήτημα του χρέους, υποστήριξε ότι “ακόμη και οι εταίροι μας στην Ουάσιγκτον έχουν κατανοήσει πλέον, ότι η ελάφρυνση δεν είναι εφικτή, με βάση τη νομοθεσία της Ε.Ε.”.  

Σαπέν: ΤΟ ΔΝΤ ζητά να δεσμευτεί και η αντιπολίτευση

«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης». Αυτό δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του ΕCOFIN.

O Γάλλος υπουργός κάλεσε το ΔΝΤ να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς οι όποιες καθυστερήσεις μπορούν να κοστίσουν πολύ στην Ελλάδα. Όπως είπε ο κ. Σαπέν, ο ίδιος δεν θεώρησε ποτέ απαραίτητη τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που έγινε από άλλους για λόγους τεχνογνωσίας και αξιοπιστίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!