Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: «Ο Σόιμπλε δεν έχει αντιληφθεί τις επιπτώσεις μιας νομισματικής ένωσης»
[News]: «Ο Σόιμπλε δεν έχει αντιληφθεί τις επιπτώσεις μιας νομισματικής ένωσης»

[News]: «Ο Σόιμπλε δεν έχει αντιληφθεί τις επιπτώσεις μιας νομισματικής ένωσης»

Το «τρίλημμα της παγκόσμιας οικονομίας» που θέτει ο πρώην Βρετανός κεντρικός τραπεζίτης Μέρβιν Κινγκ

Το βιβλίο με τίτλο «Το τέλος της αλχημείας» του πρώην Βρετανού κεντρικού τραπεζίτη Μέρβιν Κινγκ θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο ή ακόμη και ευχάριστο ανάγνωσμα του καλοκαιριού. Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt κάνει εκτενή αναφορά, επισημαίνοντας σημεία που αφορούν τη Γερμανία της ευρωκρίσης χωρίς να φείδεται κριτικής.

«Η Γερμανία βρίσκεται ενώπιον ενός φοβερού διλήμματος, είτε θα στηρίξει τα πιο αδύναμα μέλη της ευρωζώνης με ατελείωτα χρήματα των φορολογουμένων της είτε θα σταματήσει το πρότζεκτ της νομισματικής ένωσης. Η προσπάθεια εύρεσης μεσαίου δρόμου αποτυγχάνει» επισημαίνει στο βιβλίο του, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle .

Όπως πολλοί αγγλοσάξονες οικονομολόγοι, θεωρεί και ο Κινγκ ότι το ευρώ είναι κατασκεύασμα με πολλά λάθη και κατηγορεί τους Γερμανούς ότι δεν έχουν αντιληφθεί τα οικονομικά συμφραζόμενα. «Η Γερμανία χρειάζεται υψηλότερους τόκους και ένα πιο ισχυρό ευρώ», γράφει. «Η Ιταλία και άλλες περιφερειακές χώρες χρειάζονται το αντίθετο. Η ιδέα ότι όλα θα διορθωθούν μόνο όταν οι άλλες χώρες ακολουθήσουν τη Γερμανία είναι μύθος».

Ο Βρετανός συγγραφέας βάζει στο στόχαστρο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα πλησιάζει το 8% του ΑΕΠ. Όποιος, όπως ο Σόιμπλε, επιχειρηματολογεί ότι αυτό βοηθά ολόκληρη την ευρωζώνη γιατί ισοσκελίζει το υπάρχον έλλειμμα κάπου αλλού, δεν έχει αντιληφθεί τις οικονομικές επιπτώσεις μιας νομισματικής ένωσης» σημειώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!