Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Σκυλάκι έφαγε λαγοκέφαλο στο Ρέθυμνο και σώθηκε από θαύμα
[News]: Σκυλάκι έφαγε λαγοκέφαλο στο Ρέθυμνο και σώθηκε από θαύμα

[News]: Σκυλάκι έφαγε λαγοκέφαλο στο Ρέθυμνο και σώθηκε από θαύμα

«Αποτελεί πανελλήνια πρωτιά, πιθανότατα και πανευρωπαϊκή»

Ένα μικρό σκυλάκι, διεκομίσθη σε κτηνιατρικό κέντρο στο Ρέθυμνο σε πολύ κακή κατάσταση καθώς, όπως προέκυψε, είχε βρει μικρούς λαγοκέφαλους πρόχειρα θαμμένους και τους έφαγε, με αποτέλεσμα να προσβληθεί από την θανατηφόρα τοξίνη που έχουν σύμφωνα με το flashnews.gr

Το περιστατικό δημοσιοποίησαν οι υπεύθυνοι του Κτηνιατρικού Κέντρου Θεοδωράκη – Γερακάκης, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων διαχείρισης των επικίνδυνων λαγοκέφαλων που κατακλύζουν πλέον και τα Κρητικά πελάγη.

Στην ανάρτηση του κτηνιατρικού κέντρου αναγράφονται τα εξής:

«Ένα πολύ ξεχωριστό περιστατικό ήρθε στο ιατρείο μας τις προηγούμενες ημέρες, το οποίο απ’όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε αποτελεί πανελλήνια πρωτιά, πιθανότατα και πανευρωπαική.

Είναι πλέον γνωστό σε όλους οτι στις θάλασσες μας έχουν επεκταθεί μέσω της διώρυγας του Σουέζ από την Ερυθρά θάλασσα ξενικά είδη ψαριών. Όσοι ασχολούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τη θάλασσα ξέρουν καλά οτι η επίδραση τους στους πληθυσμούς των ντόπιων ειδών είναι καταστροφική.

Ο πιο διαβόητος από τους “μετανάστες” αυτούς είναι ο λαγοκέφαλος. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ένα είδος αλλά για 5 περίπου είδη της οικογένειας Tetraodontidae (στον πίνακα τα είδη 3,4,5,6,7).

Το πιο κοινό από αυτά είναι το lagocephalus sceleratus το οποίο μάλιστα μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 7 κιλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!