Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: ΣΥΡΙΖΑ: Καμία αναφορά από ΝΔ στο άρθρο 86 και το νόμο περί ευθύνης υπουργών
[News]: ΣΥΡΙΖΑ: Καμία αναφορά από ΝΔ στο άρθρο 86 και το νόμο περί ευθύνης υπουργών

[News]: ΣΥΡΙΖΑ: Καμία αναφορά από ΝΔ στο άρθρο 86 και το νόμο περί ευθύνης υπουργών

«Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης αυτοπαρουσιάζεται ως ο σύγχρονος Δον Κιχώτης που έδινε μόνος του «μάχες» κατά του συγκεκριμένου άρθρου, τις οποίες μόνο ο ίδιος θυμάται»

Επίθεση στη ΝΔ για τις προτάσεις της αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ . Κομματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν πως «η συνταγματική αναθεώρηση απαιτεί ευρύτερες συγκλίσεις και συναινέσεις, στη βάση όμως ενός συγκροτημένου πολιτικού πλαισίου. Αντίθετα, η εμμονή του κ. Μητσοτάκη στο να κριθούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα του Συντάγματος που εισηγούνται τα κόμματα, είναι, όχι μόνο αδιανόητη αλλά και συγκρούεται με τη λογική του Συντάγματος».

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα», σημειώνουν, «απαιτούνται δύο ψηφοφορίες σε δύο διαδοχικές κοινοβουλευτικές περιόδους, που χρειάζεται η πρώτη να έχει 151 και η δεύτερη 180, ή 180 η πρώτη και 151 η δεύτερη. Η λογική Μητσοτάκη δεν εστιάζει στη σύνθεση και στη συναίνεση, αλλά ταιριάζει περισσότερο σε τζογαδόρο, ενώ εκφράζει τη θεσμική ανευθυνότητα του ίδιου, ακόμα και στο κορυφαίο ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Η «τολμηρή αναθεώρηση» στην οποία αναφέρεται η ΝΔ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά «η συνταγματοποίηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού».

Για αυτό και ο κ. Μητσοτάκης «εχθρεύεται οτιδήποτε ενδυναμώνει τη λαϊκή παρέμβαση, όπως το αναλογικό εκλογικό σύστημα και τα δημοψηφίσματα, ή προστατεύει τους εργαζόμενους και τα δημόσια αγαθά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!