Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: ΣΥΡΙΖΑ: Άνθρακας ο θησαυρός Ράικου και τη φωτιά την έβαλε η ίδια
[News]: ΣΥΡΙΖΑ: Άνθρακας ο θησαυρός Ράικου και τη φωτιά την έβαλε η ίδια

[News]: ΣΥΡΙΖΑ: Άνθρακας ο θησαυρός Ράικου και τη φωτιά την έβαλε η ίδια

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι εξαπέλυσε κατηγορίες χωρίς αποδείξεις

Σε εντεταλμένη υπηρεσία εντάσσουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, την κατάθεση της Ελένης Ράικου στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και αποτιμούν όσα είπε.

«Προσερχόμενη, με μεγάλο ντόρο, στην προανακριτική επιτροπή, η κ. Ράικου προσπάθησε να φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε. Να πείσει δηλαδή τα μέλη της επιτροπής ότι το σκάνδαλο Novartis μετατράπηκε σε σκευωρία, μέσω κατασκευασμένων μαρτυριών», επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούν την κ. Ράικου ότι «αυτό το επιχείρησε, με μία μυθιστορηματικού τύπου κατάθεση, χωρίς αποδείξεις και ντοκουμέντα».

Όπως επισημαίνουν, η Ελένη Ράικου «τελικά παραδέχτηκε, μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν, από το 2016 στις ΗΠΑ, και κρίθηκαν αξιόπιστοι εκεί, ώστε να τεθούν σε καθεστώς προστασίας και στη συνέχεια το 2017 κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν και στις ελληνικές αρχές.

Το κυριότερο είναι, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, πως δεν γνωρίζει τι έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ οι προστατευόμενοι μάρτυρες και άρα αποδέχτηκε, ότι θα ήταν αδύνατο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της περί σκευωρίας και κατασκευασμένων μαρτυριών στην Ελλάδα. Εν ολίγοις παραδέχτηκε ότι όλες οι κατηγορίες της εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν αβάσιμες και αστήρικτες».

Τελικά ο «θησαυρός Ράικου» αποδείχτηκε, για τη πλειοψηφία της επιτροπής, άνθρακες και τη φωτιά την έβαλε η ίδια, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέλη της επιτροπής, παραθέτουν ως χαρακτηριστικό σημείο της κατάθεσης της κ. Ράικου, τη στιχομυθία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση για το ζήτημα των προστατευομένων μαρτύρων, τις καταθέσεις των οποίων η κ. Ράικου έχει χαρακτηρίσει στημένες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!