Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Τι συνέβη με τον 19χρονο κατηγορούμενο στις φυλακές του Αυλώνα
[News]: Τι συνέβη με τον 19χρονο κατηγορούμενο στις φυλακές του Αυλώνα

[News]: Τι συνέβη με τον 19χρονο κατηγορούμενο στις φυλακές του Αυλώνα

Αρνητικά τα αποτελέσματα του ιατροδικαστή ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού

Απερίφραστα καταδικάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου την επίθεση σε βάρος του 19χρονου κατηγορούμενου για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο . «Σ’ ένα κράτος δικαίου τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση» αναφέρει ο υπουργός ο οποίος αφού διευκρινίζει ότι για τη μεταγωγή του κρατούμενου στις φυλακές του Αυλώνα αποφάσισε εισαγγελέας υπογραμμίζει πως «δόθηκαν ξεκάθαρες εντολές στους υπευθύνους για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας».

Ωστόσο, όπως λέει, κρατούμενοι έσπασαν τρεις πόρτες και επιτέθηκαν στον 19χρονο λεκτικά και σωματικά. Μάλιστα, ο κ. Καλογήρου κάνει γνωστό ότι από την ιατροδικαστική εξέταση το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού.

Σε σχέση με το συμβάν επίθεσης σε κρατούμενο της φυλακής Αυλώνα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή, σ’ ένα χώρο που διέπεται από κανόνες και πρέπει να επικρατούν συνθήκες ασφάλειας για όλους. Σ’ ένα κράτος δικαίου τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση. Γι’ αυτό άλλωστε ήδη με το ν. 4322/2015 θεσμοθετήσαμε την αθροιστική έκτιση ποινών που επιβάλλονται για εγκλήματα βίας τα οποία τελούνται στις φυλακές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!