Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Συλλαλητήριο υπαλλήλων του δημοσίου στην πλατεία Κλαυθμώνος
[News]: Συλλαλητήριο υπαλλήλων του δημοσίου στην πλατεία Κλαυθμώνος

[News]: Συλλαλητήριο υπαλλήλων του δημοσίου στην πλατεία Κλαυθμώνος

Δείτε τις φωτογραφίες του news.gr

Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από σωματεία και ομοσπονδιες του Δημοσίου . Με κεντρικό αίτημα «Άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου τριμελής αντιπροσωπεία κατέθεσε ψήφισμα στο προεδρείο του Σώματος, καταγγέλλοντας «την κυβέρνηση σχετικά με τη στάση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Παράλληλα, σωματεία και ομοσπονδίες του Δημοσίου προχώρησαν σε στάσεις εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους: «Στις 12 Φλεβάρη πάνω από 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου πραγματοποίησαν ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο προς τη Βουλή και απαίτησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση την “άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

«Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατέθεσε σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής ΧΑ, το παρακάτω αίτημα σε συνδυασμό με την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας: “Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων» προσθέτουν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!