Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Σφαγές, ομαδικοί βιασμοί και κάψιμο χωριών: Εθνοκάθαρση στο Ν. Σουδάν
[News]: Σφαγές, ομαδικοί βιασμοί και κάψιμο χωριών: Εθνοκάθαρση στο Ν. Σουδάν

[News]: Σφαγές, ομαδικοί βιασμοί και κάψιμο χωριών: Εθνοκάθαρση στο Ν. Σουδάν

«Στήνεται η σκηνή για μια επανάληψη όσων συνέβησαν στη Ρουάντα» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Μια διαδικασία εθνοκάθαρσης, με σφαγές, λιμό, ομαδικούς βιασμούς και την καταστροφή χωριών, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νότιο Σουδάν, με σταθερούς ρυθμούς, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, ομάδων ανταρτών και συμμαχικών τους παραστρατιωτικών ομάδων.

Τρία μέλη της επιτροπής  του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα – που ταξίδεψαν σε πολλές περιοχές του Νότιου Σουδάν επί 10 ημέρες – δήλωσαν ότι παρατήρησαν βαθύ διχασμό στη χώρα όπου ζουν 64 εθνοτικές ομάδες.

«Στήνεται η σκηνή για μια επανάληψη όσων συνέβησαν στη Ρουάντα και η διεθνής κοινότητα έχει υποχρεώση να το αποτρέψει», υπογράμμισε η πρόεδρος της επιτροπής Γιάσμιν Σούκα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η πολιτική διαμάχη μεταξύ του προέδρου Σάλβα Κιρ και του πρώην αντιπροέδρου του Ρικ Μάκαρ εξελίχθηκε σε στρατιωτική σύγκρουση τον Δεκέμβριο του 2013. Η σύγκρουση – στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι -προκάλεσε εκτεταμένο λιμό, ενώ ανάγκασε και τρία εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τουςέφερε αντιμέτωπες τη φυλή του Κιρ, τους Ντίνκα, με τη φυλή του Μάκαρ, τους Νουρ, και άλλες φυλές που φέρονται να υποστήριζαν τους αντάρτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!