Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Το σχέδιο του ESM: Πώς θα μειωθεί το ελληνικό χρέος
[News]: Το σχέδιο του ESM: Πώς θα μειωθεί το ελληνικό χρέος

[News]: Το σχέδιο του ESM: Πώς θα μειωθεί το ελληνικό χρέος

Τι θα προτείνει στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ο επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ

Τη μείωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας ως ποσοστό επί του ΑΕΠ κατά 21,8 εκατοστιαίες μονάδες το 2060 προβλέπουν οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που θα παρουσιασθούν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται εξασέλιδο έγγραφο του ESM, με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου, που περιήλθε σε γνώση της εφημερίδας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το έγγραφο του ESM περιγράφει μέτρα τα οποία θα μπορούν να ληφθούν βραχυπρόθεσμα για τη μείωση του ελληνικού χρέους, όπως η επέκταση της χρονικής διάρκειας και το «κλείδωμα» του επιτοκίου ορισμένων δανείων, ώστε να προστατευθεί η Ελλάδα από μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοσθούν από τώρα έως το τέλος του ελληνικού προγράμματος στα μέσα του 2018.
«Αυτό είναι έγγραφο εργασίας, που δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Το έγγραφο έρχεται μετά την εντολή που δόθηκε στον ESM (από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης) στις 25 Μαΐου να επεξεργασθεί για τον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα ένα πρώτο σύνολο μέτρων για τη βελτίωση της βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του ESM.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!