Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Η Sainsbury’s περικόπτει 1.000 θέσεις για να κερδίσει 500 εκατ. στερλίνες
[News]: Η Sainsbury’s περικόπτει 1.000 θέσεις για να κερδίσει 500 εκατ. στερλίνες

[News]: Η Sainsbury’s περικόπτει 1.000 θέσεις για να κερδίσει 500 εκατ. στερλίνες

Το πλάνο τριετίας της βρετανικής αλυσίδας

Mία ακόμα μεγάλη αλυσίδα, η οποία προχωράει σε περικοπές το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι η βρετανική Sainsbury’s. Σε αυτό το πλαίσιο προχωράει σε πρόγραμμα για την εξοικονόμηση 500 εκατ. στερλινών, με σκοπό την περικοπή 1.000 θέσεων head office.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού η Sainsbury’s έχει ζητήσει τη συμβολή της εταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων, McKinsey. Σύμφωνα με το Guardian, όλες οι μεγάλες αλυσίδες ουπερμάρκετ στη Βρετανία έχουν ανακοινώσει περικοπές τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια να ανταγωνιστούν τους ραγδαία αναπτυσσόμενους αντιπάλους χαμηλού κόστους Aldi και Lidl.

Το Μάρτιο, η Sainsbury’s ανέφερε πως μειώνει 400 θέσεις εργασίας σε καταστήματα, καθώς και ότι άλλοι 4.000 εργαζόμενοι θα υποστούν αλλαγές στα ωράρια, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να διαχειριστεί τα σουπερμάρκετ της με πιο φθηνό τρόπο. Οι αλλαγές αυτές περιλάμβαναν την εξάλειψη της νυχτερινής βάρδιας σε 140 σουπερμάρκετ.

Η Sainsbury’s πρόκειται να φτάσει στο τέλος ενός τριετούς προγράμματος εξοικονόμησης 500 εκατ. στερλινών το Μάρτιο του 2018, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος Mike Coupe έχει αναφέρει πως η εταιρία μετά θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί για να εξοικονομήσει και πάλι το ίδιο ποσό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!