Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: «Σαφάρι» εφόδων από ελεγκτές στα νυχτερινά κέντρα
[News]: «Σαφάρι» εφόδων από ελεγκτές στα νυχτερινά κέντρα

[News]: «Σαφάρι» εφόδων από ελεγκτές στα νυχτερινά κέντρα

Υπεύθυνοι καταστήματος έκρυψαν με τζιπ την πινακίδα που ανέγραφε την ποινή αναστολής του μαγαζιού

Τέλος στο χορό της φοροδιαφυγής στη νυχτερινή Αθήνα προσπαθεί να βάλει Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ) . Έτσι πλέον σε περίπτωση που διαπιστωθεί φοροδιαφυγή, οι ιδιοκτήτες των κέντρων θα είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι οι κρατήσεις ακυρώνονται, καθώς το μαγαζί θα μείνει «κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής».

Η παρουσία των ελεγκτών στα νυχτερινά κέντρα είναι ήδη αισθητή. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η αρχή έγινε την περασμένη Παρασκευή τα μεσάνυχτα, στην πρεμιέρα πολύ γνωστού νυχτερινού κέντρου της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Μάλιστα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε υπόνοια τα συνεργεία ελέγχων στελεχώνονται και από ελεγκτές που μετακινούνται για τον σκοπό αυτό από ΔΥΟ της επαρχίας.

Ποιες είναι οι κυρώσεις

Παρά την οικονομική κρίση στα νυχτερινά μαγαζιά φαίνεται πως ρέει άφθονο χρήμα. Ωστόσο, τα κέρδη που δήλωναν οι ιδιοκτήτες τους πριν και μετά τα μνημόνια ήταν προκλητικά χαμηλά. Συγκεκριμένα οι εκμεταλλευτές των μπαρ δήλωναν μόλις 7.000 ευρώ. Στην περίπτωση όμως που γινόντουσαν έλεγχοι ο τζίρος ξαφνικά έφθανε τις 600.000 ευρώ.

Σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης, τα νυχτερινά μαγαζιά παίρνουν σειρά για να περάσουν από τακτικό έλεγχο της Εφορίας ενώ τους επιβάλλεται να κλείσουν για 48 ώρες. Εκείνο που προβληματίζει τους ιδιοκτήτες φαίνεται πως είναι να μην αποκτήσουν κακή φήμη καθώς το πρόστιμο που επιβάλλεται άμεσα αν διαπιστωθεί ότι δεν κόπηκαν αποδείξεις είναι μόλις 250 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!