Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Τα «ρομπότ δολοφόνοι» απειλούν σοβαρά την ανθρωπότητα
[News]: Τα «ρομπότ δολοφόνοι» απειλούν σοβαρά την ανθρωπότητα

[News]: Τα «ρομπότ δολοφόνοι» απειλούν σοβαρά την ανθρωπότητα

Με επιστολή τους, 116 ειδικοί ζητούν από τον ΟΗΕ την απαγόρευση της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης για τη διαχείριση όπλων

Για την ανάπτυξη «ρομπότ δολοφόνων» προειδοποιούν την ανθρωπότητα τουλάχιστον 100 ειδικοί σε θέματα ρομποτικής, στέλνοντας μάλιστα επιστολή στον ΟΗΕ και ζητώντας να αναληφθεί άμεση δράση για να μην γίνει πραγματικότητα αυτό το σενάριο.

Σύμφωνα με το BBC, στην επιστολή τους, 116 ειδικοί σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης από 26 χώρες, προειδοποιούν για μια «τρίτη πολεμική επανάσταση» και ζητούν από τον ΟΗΕ την απαγόρευση της χρήσης της για τη διαχείριση όπλων.

Οι επιστήμονες ζητούν να περιληφθεί στον κατάλογο απαγόρευσης όπλων βάσει της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για ορισμένα συμβατικά όπλα (CCW), αυτό που περιγράφουν ως «ανήθικη τεχνολογία».

«Εάν αναπτυχθούν, θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή ένοπλων συγκρούσεων σε μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι έχει δει μέχρι τώρα ο κόσμος και σε χρονικά πλαίσια ταχύτερα από ό,τι μπορούν να κατανοήσουν οι άνθρωποι» αναφέρεται στην επιστολή κι προστίθεται:

«Αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν επίσης όπλα για την ενίσχυση της τρομοκρατίας, όπλα τα οποία τρομοκράτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον αθώων πληθυσμών και όπλα τα οποία θα μπορούσαν να παραβιάσουν χάκερ, ώστε αυτά να “συμπεριφέρονται” με ανεπιθύμητους τρόπους».

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, το ύφος της επιστολής έχει επιτακτικό χαρακτήρα, αφού οι ειδικοί προειδοποιούν ότι «δεν απομένει πολύς χρόνος για δράση».

«Μόλις ανοίξει το κουτί της Πανδώρας θα είναι δύσκολο να κλείσει» προειδοποιούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!