Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στις ελληνικές επιχειρήσεις
[News]: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στις ελληνικές επιχειρήσεις

[News]: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στις ελληνικές επιχειρήσεις

Μία στις δύο εταιρείες έχει ήδη προχωρήσει στην υλοποίησή της

Πολύ γρήγορα οι ελληνικές εταιρείες φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, καθώς μία στις δύο εταιρείες (51%) έχει ήδη προχωρήσει σε ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ το 35% αναμένεται να το κάνει μέσα στην επόμενη διετία.

Τον «πρωταγωνιστικό ρόλο» στην ψηφιακή μετάβαση εξακολουθούν να έχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι σε ποσοστό 70,38%. Ωστόσο, η ενεργή συμμετοχή των CEOs επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνδέεται με τη γενικότερη κουλτούρα της επιχείρησης σε ποσοστό 58,75% και δεν αφορά μόνο την τεχνολογία.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την έρευνα της εταιρείας Στρατηγικών Λύσεων Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού People for Business, με θέμα «Ηγεσία στην εποχή της Τεχνολογίας», που πραγματοποιήθηκε από τις 23 Μαΐου έως τις 23 Ιουνίου και στην οποία συμμετείχαν 282 CEOs επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (ξένες πολυεθνικές 48%, ελληνικές 47%) από τρεις κλάδους της οικονομίας, παροχή υπηρεσιών (48,72%), παραγωγή/μεταποίηση (20,61%) και εμπορική δραστηριότητα (30,77%), με μέσο όρο αριθμό εργαζομένων τους 180.

Στόχος της έρευνας ήταν να αποτυπώσει τον τρόπο, με τον οποίο οι Έλληνες CEOs βιώνουν τις αλλαγές που συντελούνται, λόγω της τεχνολογίας, πόσο προετοιμασμένοι είναι για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, πώς αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους εργαζόμενους-ταλέντα και κατά πόσο έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζουν την επόμενη γενιά ηγετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!