Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Τι προβλέπει η πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
[News]: Τι προβλέπει η πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

[News]: Τι προβλέπει η πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Στη Βουλή κατατέθηκε εκ νέου η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εκ νέου κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρόταση νόμου της ΝΔ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία:

  1. Δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, στον τόπο της διαμονής τους, αρκεί να είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια της χώρας μας.
  1. Η πρόταση δεν αφορά μόνο τους ομογενείς, αλλά και όλους τους Έλληνες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης και οι οποίοι αδυνατούν να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους λόγω της άρνησης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να υιοθετήσει την πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας.
  1. Οι ψήφοι τους θα προσμετρώνται στο πανελλαδικό ποσοστό των Κομμάτων. Επί της ουσίας θα ψηφίζουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
  1. Όσοι από τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού προτίθενται να ψηφίσουν, θα πρέπει να ενημερώσουν εγγράφως το αργότερο 60 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών το προξενείο που είναι αρμόδιο για την περιφέρεια στην οποία διαμένουν. Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα αποστέλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα καταρτίζει τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!