Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Πρώτο κόμμα οι ακροδεξιοί στην Ολλανδία
[News]: Πρώτο κόμμα οι ακροδεξιοί στην Ολλανδία

[News]: Πρώτο κόμμα οι ακροδεξιοί στην Ολλανδία

Παρ’ ότι ο ηγέτης του δικάζεται για υποκίνηση ρατσισμού και μίσους

Πρώτο έρχεται το ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV), στην Ολλανδία. Και αυτό παρ’ ότι ο επικεφαλής του Γκέερτ Βίλντερς δικάζεται με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους και ρατσισμού.

Όπως έδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Maurice de Hond, αν διεξάγονταν εκλογές αυτή την εβδομάδα, το PVV θα ανακηρυσσόταν πρώτο κόμμα στην Ολλανδία με 33 έδρες στο κοινοβούλιο σε σύνολο 150.

Οι Ολλανδοί θα κληθούν στις κάλπες τον Μάρτιο για τις βουλευτικές εκλογές. Το PVV αυτή τη στιγμή έχει 12 έδρες στην κάτω βουλή της χώρας.

«Η δίκη του Βίλντερς ενίσχυσε τη θετική εκλογική τάση του PVV, η οποία καταγράφεται μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ» στις αμερικανικές εκλογές, εξήγησε το ινστιτούτο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε θα βρισκόταν στη δεύτερη θέση με 25 έδρες, έναντι 41 που έχει τώρα.

Ο Βίλντερς αντιμετωπίζει κατηγορίες επειδή υποσχέθηκε «λιγότερους Μαροκινούς» στην Ολλανδία στη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη Χάγη μετά τις περιφερειακές εκλογές του Μαρτίου του 2014.

Κατά την τελευταία ημέρα της δίκης του, που διήρκησε τρεις εβδομάδες, ο Βίλντερς δήλωσε ότι «δεν είναι ρατσιστής» στη διάρκεια μιας ομιλίας του ενώπιον των δικαστών που κράτησε ένα τέταρτο της ώρας και μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!