Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: H πρώτη απεργία εργαζομένων στη McDonald’s UK είναι γεγονός
[News]: H πρώτη απεργία εργαζομένων στη McDonald’s UK είναι γεγονός

[News]: H πρώτη απεργία εργαζομένων στη McDonald’s UK είναι γεγονός

Οι λόγοι που τους φέρνουν σε σύγκρουση με την αλυσίδα

Yπέρ της πρώτης απεργειακής κινητοποίησης επί βρετανικού εδάφους ψήφισαν οι εργαζόμενοι σε δύο εστιατόρια της αμερικανικής αλυσίδας ταχείας εστίασης, McDonald’s.

Οι εργαζόμενοι εργάζονται στο Crayford, μία τοποθεσία που βρίσκεται κοντά στο Λονδίνο, καθώς και στο κατάστημα του Cambridgeshire, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι έρχονται σε αντιπαράθεση με την αλυσίδα είναι η μη αναγραφή των ωρών εργασίας, ρητά, στη σύμβαση εργασίας, καθώς και ο ανεπαρκής χειρισμός εσωτερικών παραπόνων από την εταιρεία.

Η Ένωση εργαζομένων στην Αρτοποιία και στα Τρόφιμα του Ηνωμένου Βασιλείου, σχολίασε μετά την ψηφοφορία την Παρασκευή: «Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι αμείβονται ανεπαρκώς χωρίς η εταιρεία να τους εγγυάται πόσες ώρες θα δουλεύουν. Η κίνηση αυτή της McDonalds θεωρήθηκε από μερικούς εργαζόμενους ως τιμωρία για την ένταξη τους στην Ένωση η οποία τους εκπροσωπεί».

Το προσωπικό ζητάει αύξηση στις 10 λίρες την ώρα ($ 12,89). Σήμερα ο κατώτατος μισθός είναι αυτός των 7,5 λιρών για το προσωπικό ηλικίας 25 ετών και άνω.

Η Ένωση επικαλείται την αύξηση των αμοιβών που δόθηκε από τη McDonald’s στους Αμερικανούς εργαζομένους το 2015 και τη συνεχιζόμενη πίεση που άσκησαν εκείνοι για να επιτύχουν μισθό ύψους 15 δολαρίων την ώρα. «Οι εργαζόμενοι του McDonald στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αγωνιστούν για να επιτύχουν τα ίδια εντυπωσιακά αποτελέσματα από τους διατλαντικούς συναδέλφους τους», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!