Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Η «προφητεία» του Τζεφ Μπέζος που δικαιώθηκε 20 χρόνια μετά
[News]: Η «προφητεία» του Τζεφ Μπέζος που δικαιώθηκε 20 χρόνια μετά

[News]: Η «προφητεία» του Τζεφ Μπέζος που δικαιώθηκε 20 χρόνια μετά

Η φράση που είχε πει σε talkshow ο ιδιοκτήτης της Amazon το 1999

Η εταιρεία Amazon του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος ήταν πριν από 20 χρόνια μία startup επιχείρηση «ηλικίας» 5 ετών που έκανε τα πρώτα της δειλά-δειλά βήματα στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αυτό βέβαια δεν σταμάτησε τον Τζεφ Μπέζος από το να ονειρεύεται την κατάκτηση της επιχειρηματικής κορυφής. Ήταν η εποχή που η Amazon σκεφτόταν να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και πέρα από τα βιβλία, καθώς ο Τζεφ την ήθελε να γίνει μια πραγματική ηλεκτρονική πολυαγορά.

Σήμερα είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με περισσότερα από 141 δισ. δολάρια. Να τι προέβλεψε σωστά και πλούτισε πέρα από κάθε φαντασία…

«Θέλουμε να φτιάξουμε ένα μέρος όπου θα έρχονται οι άνθρωποι για να βρουν και να ανακαλύψουν ό,τι μπορεί να θέλουν να αγοράσουν online», είπε το 1999 σε τηλεοπτικό talkshow. Και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να συμβεί…

«Τα εμπορικά κέντρα είναι παρελθόν», είπε το 1999 στην ιστοσελίδα Wired προβλέποντας ακριβώς το μέλλον. Το 2017, για παράδειγμα, ήταν η χρονιά που είδε μια σειρά από μεγάλα εμπορικά κέντρα να βάζουν λουκέτο, αναγκάζοντας την Credit Suisse να εκτιμήσει πώς μέσα στην επόμενη πενταετία το 20-25% των malls θα κατεβάσουν ρολά παγκοσμίως.

«Πιστεύω ακράδαντα σε αυτή την ιδέα των μικρών συσκευών, πως θα υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που θα συνδέονται στο ίντερνετ», είπε το 1999 προφητεύοντας το ίδιο το ίντερνετ των πραγμάτων! Τις έξυπνες συσκευές δηλαδή, τις οποίες παρέχει σήμερα η Amazon εφοδιασμένες με τον ψηφιακό βοηθό Alexa, όπως τα ηχεία Echo, τα ρολόγια, τα συστήματα συναγερμού και τόσα μα τόσα ακόμα.

«Στοιχηματίζω πως σε έναν χρόνο δεν θα μας θεωρούν ανταγωνιστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!