Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική ή γραπτή αίτηση στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά στις συντάξεις
[News]: Πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική ή γραπτή αίτηση στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά στις συντάξεις

[News]: Πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική ή γραπτή αίτηση στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά στις συντάξεις

Πόσο περιθώριο έχουν να προσφύγουν οι συνταξιούχοι – Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Σε λειτουργία έχει τεθεί ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ μέσω της οποίας μπορούν οι συνταξιούχοι να υποβάλλουν αίτηση για τα αναδρομικά που προκύπτουν από τις περικοπές στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, που πλέον έχουν κριθεί αντισυνταγματικές με δικαστικές αποφάσεις.

Ωστόσο αρκετοί εργατολόγοι και λογιστές συμβουλεύουν τους πολίτες να καταθέτουν εγγράφως τις αιτήσεις για τα αναδρομικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την ηλεκτρονική αίτηση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ , ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος τόνισε ότι με την υποβολή της διακόπτεται η παραγραφή για ένα εξάμηνο και μετά το πέρας του εξαμήνου ο συνταξιούχος έχει 5 χρόνια περιθώριο προκειμένου να προσφύγει δικαστικώς.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι: «Εμείς δεν θα τους αφήσουμε να ασκήσουν αγωγή αλλά θα τα πληρώσουμε όλα, εφόσον βέβαια κριθεί οριστικά το ζήτημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Ο Υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στην ΕΡΤ για την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για επιστροφή περικοπών σε συνταξιούχους ξεκαθάρισε ότι δεν παράγει νομολογία και δεν υπάρχει θέμα αναδρομικότητας. Η επιστροφή αναδρομικών αφορά υποθέσεις που έχουν κριθεί από το ΣτΕ και δεν είναι απόφαση υπέρ όλων, γιατί θίγεται το δημόσιο συμφέρον, τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ανταποκριθεί το δημόσιο ταμείο αφού -από τις προηγούμενες κυβερνήσεις- έχει δεσμευθεί η χώρα να μην υπερβαίνει το όριο του 16,2% του ΑΕΠ για τις συντάξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!