Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Πού στρέφονται οι έρευνες για την κλοπή πολεμικού υλικού στη Λέρο
[News]: Πού στρέφονται οι έρευνες για την κλοπή πολεμικού υλικού στη Λέρο

[News]: Πού στρέφονται οι έρευνες για την κλοπή πολεμικού υλικού στη Λέρο

Σε «καραντίνα» βρίσκεται η ναυτική βάση – Τα πρόσωπα-«κλειδιά» της υπόθεσης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ), για την απώλεια βαρέος οπλισμού και πυρομαχικών από φυλασσόμενη σε 24ωρη βάση αποθήκη της Λέρου .

Στο «στόχαστρο» των ερευνών βρίσκονται όσοι αξιωματικοί διετέλεσαν οπλονόμοι, έχοντας την ευθύνη για το περιεχόμενο της αποθήκης και ελάχιστοι υπαξιωματικοί που είχαν πρόσβαση σε αυτήν. Για να μπει κανείς στην συγκεκριμένη αποθήκη, πρέπει να περάσει από δύο κλειδωμένες πόρτες, να καταγραφεί από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, αλλά και από τους σκοπούς που φρουρούν την αποθήκη 24 ώρες το 24ωρο, ενώ για να αφαιρέσει τα συγκεκριμένα υλικά, πρέπει να ξέρει που βρίσκονται, καθώς είναι αποθηκευμένα μέσα σε κιβώτια ή στρατιωτικούς σάκους.

Στο επίκεντρο έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα των προσώπων αυτών και τα σταθερά τηλέφωνα της μονάδας, με τις αρχές να ελέγχουν τις κλήσεις που έχουν γίνει από και προς τα τηλέφωνα αυτά, καθώς επίσης και το οπτικό υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που υπάρχει στην αποθήκη. Όπως είπε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 «αυτός που έχει την ευθύνη, είναι ο αποθηκάριος της αποθήκης πυρομαχικών και επιβάλλεται να γίνεται καθημερινός έλεγχος σε αυτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!