Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Πού ψηφίζουμε στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής
[News]: Πού ψηφίζουμε στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής

[News]: Πού ψηφίζουμε στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής

Στα ίδια εκλογικά τμήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία, θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής για Περιφέρειες και Δήμους, όπου δεν έχουν εκλεγεί περιφερειάρχες και δήμαρχοι από τον α΄ γύρο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών , η ψηφοφορία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου και ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή.

Οι συνδυασµοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία, οφείλουν µέσω του οικείου αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθµό ψηφοδελτίων στον οικείο δήµαρχο.

Όµοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.

Σχετικά Tags
Υπουργείο Εσωτερικών αυτοδιοικητικές εκλογές

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!