Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Πόσο πιθανό είναι να πέσει αστεροειδής στη Γη;
[News]: Πόσο πιθανό είναι να πέσει αστεροειδής στη Γη;

[News]: Πόσο πιθανό είναι να πέσει αστεροειδής στη Γη;

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και η NASA συνεργάζονται σε μια νέα διαστημική αποστολή, που θα σώσει τον πλανήτη σε μια τέτοια περίπτωση

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και η NASA συνεργάζονται σε μια νέα διαστημική αποστολή που θα εξετάσει αν είναι δυνατόν να εκτραπεί ένας αστεροειδής από την πορεία του αν βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη Γη, ρίχνοντας ένα μικρό διαστημικό σκάφος πάνω του.

Ενας μικρός αστεροειδής θα μπορούσε να εξαφανίσει μια ολόκληρη πόλη, ενώ ένας μεγαλύτερος θα μπορούσε να σημάνει το τέλος για όλους μας. Είναι μια απειλή για την οποία είμαστε ενήμεροι και οι επιστήμονες με τους μηχανικούς εργάζονται για να βρουν μια λύση.

Ανάμεσά τους ο κορυφαίος ειδικός Πατρίκ Μισέλ τουCNRS, από το Αστεροσκοπείο της Κυανής Ακτής. «Μερικοί από αυτούς είναι επικίνδυνοι, γιατί αν και οι περισσότεροι βρίσκονται μεταξύ του ’ρη και του Δία, σε αυτό που ονομάζουμε ζώνη των αστεροειδών, υπάρχουν μερικοί που έχουν μια πορεία που διασχίζει την τροχιά της Γης. Και αυτοί αποτελούν απειλή».

Είναι μια απειλή που είναι περιορισμένη μια σημαντική σύγκρουση αστεροειδούς που συμβαίνει μόνο κάθε δέκα χιλιάδες χρόνια ή και περισσότερα- αλλά είναι μια απειλή που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!