Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Πόσο κοστίζουν τα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας στο darkweb
[News]: Πόσο κοστίζουν τα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας στο darkweb

[News]: Πόσο κοστίζουν τα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας στο darkweb

Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν για τις εταιρικές πιστωτικές κάρτες, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν όριο αγορών

Τα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας πωλούνται στο «Dark Web», όπου οργανωμένες ομάδες χάκερ έχουν στήσει μία παγκόσμια βιομηχανία οργανωμένου εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, οι επαληθευμένες πιστωτικές κάρτες με υψηλό όριο, κοστολογούνται από 10 έως 20 δολ., οι οποίες εκδίδονται σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, όπως προκύπτει από την Secureworks που ανήκει στον όμιλο της Dell.

Το Σκοτεινό Internet (Dark Web) είναι μια «συλλογή διαδικτυακών φόρουμ, ψηφιακών καταστημάτων και site συνομιλιών όπου οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συνάπτουν συμμαχίες, αναπτύσσουν εμπορικά εργαλεία και τεχνικές και πωλούν δεδομένα που υποκλέπτουν από τράπεζες, εταιρείες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες.

Σύμφωνα με τον Άλεξ Τίλεϊ από τη Secureworks, οι πιστωτικές κάρτες δεν έχουν χάσει την τιμή τους στις «σκοτεινές συναλλαγές», αν και οι αγοραστές αναζητούν πλέον πιστωτικές κάρτες υψηλότερης ποιότητας, με υψηλότερα πιστωτικά όρια και δυνατότητα χρήσης τους.

Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν για τις εταιρικές πιστωτικές κάρτες, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν όριο αγορών.

Η Platinum American Express, για παράδειγμα, η οποία είναι επαληθευμένη και έχει βαθμολογία 85% -το οποίο σημαίνει ότι έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία 85% σε απάτες– κοστίζει από 15 έως 20 δολάρια. Μια κανονική Mastercard χωρίς μεγάλο όριο μπορεί να φτάσει έως 9 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!