Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Πώς βοήθησε ο Γουόρεν Μπάφετ τον Μπιλ Γκέιτς στην πιο δύσκολη περίοδο του
[News]: Πώς βοήθησε ο Γουόρεν Μπάφετ τον Μπιλ Γκέιτς στην πιο δύσκολη περίοδο του

[News]: Πώς βοήθησε ο Γουόρεν Μπάφετ τον Μπιλ Γκέιτς στην πιο δύσκολη περίοδο του

Όταν έρθουν οι φουρτούνες, όλοι χρειάζονται έναν καλό φίλο

Ο συνιδρυτής της Microsoft αποδίδει στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή ένα καλό τμήμα της επιτυχίας του, λέγοντας πως διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο σε μια από τις χειρότερες περιόδους της επαγγελματικής του πορείας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ένα δρώμενο που διοργάνωσε η επενδυτική εταιρία Village Global, ο Γκέιτς αποκάλυψε πως ο 88χρονος σήμερα Μπάφετ τον βοήθησε να διαχειριστεί τη μήνυση που του έγινε πριν από 20 χρόνια για μονοπωλιακές πρακτικές, μια νομική περιπέτεια που διακινδύνευε ανοιχτά το μέλλον της Microsoft.

«Μέγα σύμβουλο» τον αποκάλεσε για τον τεχνολογικό του γίγαντα, τον οποίο μήνυσε το αμερικανικό Δημόσιο το 1998 κατηγορώντας τη Microsoft όχι μόνο για μονοπωλιακές πρακτικές για τον Internet Explorer της, αλλά και πως χρησιμοποιούσε τη δύναμή της για να διαλύσει κάθε ψήγμα ανταγωνισμού.

Τα πράγματα πήγαν τελικά καλά για τον Γκέιτς και την εταιρία του. Όσο για τις συμβουλές του μεγαλοεπενδυτή, σφυρηλάτησαν μια βαθιά φιλία που υφίσταται μέχρι και σήμερα. Αμφότεροι εξάλλου έχουν αποδώσει στον άλλο τα εύσημα για επιχειρηματικές συμβουλές και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι δυο τους, και η σύζυγος του Γκέιτς, Μελίντα, είναι οι άνθρωποι που έφτιαξαν την πρωτοβουλία Giving Pledge το 2010 που καλεί τους ζάπλουτους του κόσμου να δώσουν τη μισή τους περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!