Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Πώς τα videogames μπορούν να σταματήσουν τη «διαρροή εγκεφάλων» στην Ελλάδα
[News]: Πώς τα videogames μπορούν να σταματήσουν τη «διαρροή εγκεφάλων» στην Ελλάδα

[News]: Πώς τα videogames μπορούν να σταματήσουν τη «διαρροή εγκεφάλων» στην Ελλάδα

Τι λέει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς για την ανάσχεση του brain drain

«Η οπτικοακουστική βιομηχανία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται και νομίζω ότι ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να αποτελέσει ένα κλάδο, ο οποίος θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάσχεση αυτού που λέμε brain drain, διότι αν περπατήσετε μέσα στον χώρο θα δείτε ότι οι άνθρωποι που αναπτύσσουν τα παιχνίδια είναι είναι πολύ νέοι στην ηλικία. Αλλά ο κλάδος μπορεί να κάνει και κάτι άλλο: μπορεί να αλλάξει ραγδαία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Υπάρχουν καταπληκτικές ιδέες για την αρχαία Ελλάδα, την αρχαία ελληνική μυθολογία και μέσα από τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών η παγκόσμια κοινότητα των Gamers μπορεί να έρθει σε επαφή με το τι σημαίνει για την ανθρωπότητα η Ελλάδα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς από τα περίπτερα του Athens Games Festival.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι «η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, διαμορφώνει τους όρους για να υπάρχουν οι πλατφόρμες ,ούτως ώστε αυτά τα προϊόντα να γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό και αναπτύσσει και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Νομίζω ότι μπορούμε στο συγκεκριμένο κλάδο να έχουμε μία ματιά πάρα πολύ μεγάλης αισιοδοξίας. Είναι ένας κλάδος κρίσιμος, ένας κλάδος ο οποίος είχε υποτιμηθεί κατά το παρελθόν, αλλά τώρα νομίζω ότι κάνει καθώς περνάει ο καιρός αισθητή την παρουσία του».

Αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό είπε ότι είναι κρίσιμος μέγεθος, καθώς όπως τόνισε «δεν υπάρχουν παιχνίδια χωρίς τους ανθρώπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!