Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Πώς θα εφαρμοσθεί η φορολογική έκπτωση για επισκευή ακινήτου
[News]: Πώς θα εφαρμοσθεί η φορολογική έκπτωση για επισκευή ακινήτου

[News]: Πώς θα εφαρμοσθεί η φορολογική έκπτωση για επισκευή ακινήτου

Μείωση φόρου ή ακόμα και επιστροφή θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι

Φορο-μπόνους στους φορολογούμενους που επενδύουν στα ακίνητα τους προχωρώντας στην επισκευή ή την ανακαίνιση τους θα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το 40% της συνολικής δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των ακινήτων θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα τους. Το όφελος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι σημαντικό καθώς θα φορολογούνται για μικρότερο εισόδημα και με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης, θα δουν μειωμένο το φόρο που θα καλούνται να πληρώνουν για τα εισοδήματά τους ή ακόμα και να εισπράττουν επιστροφή φόρου σε περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος εισοδήματος.

Για να κερδίσει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου την έκπτωση φόρου θα πρέπει να ζητήσει και να λάβει φορολογικά παραστατικά, όπως αποδείξεις και τιμολόγια, από τους τεχνικούς που θα πραγματοποιήσουν τις σχετικές εργασίες στο ακίνητό του καθώς και από τις επιχειρήσεις που θα προμηθευτεί τα οικοδομικά υλικά. Το μέτρο, αναμένεται να ενεργοποιηθεί από το 2020 και οι φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν τη φορολογική ελάφρυνση με τη φορολογική δήλωση που θα υποβάλλουν το 2021.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος – ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 20.000 ευρώ προχωρά σε εργασίες επισκευής και ανακαίνισης της κατοικίας του. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 6.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!