Κυριακή, 19 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Πώς τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης «δαγκώνουν» τους κατόχους ΙΧ
[News]: Πώς τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης «δαγκώνουν» τους κατόχους ΙΧ

[News]: Πώς τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης «δαγκώνουν» τους κατόχους ΙΧ

Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες

Για πρώτη φορά μετά το 2010 η ελληνική αγορά του αυτοκινήτου επέστρεψε σε εξαψήφιο αριθμό πωλήσεων, καθώς τα στοιχεία του 2018 έδειξαν ότι το περασμένο έτος πουλήθηκαν πάνω από 102.000 νέα αυτοκίνητα. Πολλοί φορολογούμενοι, εκμεταλλευόμενοι και τις προσφορές των εταιρειών, προχώρησαν στην αγορά καινούργιου αυτοκινήτου.

Τώρα ήρθε η ώρα να το εμφανίσουν στη φορολογική τους δήλωση και δεν αποκλείεται να βρεθούν αντιμέτωποι με έξτρα φόρους. Και αυτό γιατί, το τεκμήριο διαβίωσης αλλά κυρίως ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται Ι.Χ. από 1.929 κυβικά εκατοστά «δαγκώνουν» κάθε χρόνο τους κατόχους αυτοκινήτων. Οσοι απέκτησαν αυτοκίνητο το 2018 εκτός από το τεκμήριο διαβίωσης το οποίο υπολογίζεται ανάλογα με τον κυβισμό του Ι.Χ. θα πρέπει να δηλώσουν και το ποσό που δαπάνησαν για την απόκτησή του. Η δαπάνη αυτή αποτελεί τεκμήριο και προστίθεται στα υπόλοιπα τεκμήρια του φορολογούμενου.

Πάντως το κοκτέιλ των φόρων σε συνδυασμό με τα τέλη κυκλοφορίας οδηγούν κάθε χρόνο χιλιάδες φορολογούμενους στην ουρά της εφορίας προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας και να θέσουν το αυτοκίνητό τους σε ακινησία αφού αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Τα τεκμήρια διαβίωσης παραμένουν αμετάβλητα και ακριβά ενώ το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλουν ότι έχουν Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού άνω των 1.929 κυβικών αφού θα πληρώσουν και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!