Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Πώς η συμφωνία Τουρκίας- Ρωσίας δημιουργεί προηγούμενο στην κυπριακή ΑΟΖ
[News]: Πώς η συμφωνία Τουρκίας- Ρωσίας δημιουργεί προηγούμενο στην κυπριακή ΑΟΖ

[News]: Πώς η συμφωνία Τουρκίας- Ρωσίας δημιουργεί προηγούμενο στην κυπριακή ΑΟΖ

«Όταν η Ρωσία επαναφέρει μια συμφωνία στην οποία δεν εμπλέκεται γίνεται δικηγόρος των εισβολέων και ταυτοχρόνως τους νομιμοποιεί»

Για τα κρυφά σημεία της συμφωνίας μεταξύ του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερνογάν, και του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε στο sigmalive ο πολιτικός αναλυτής, Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας- Τουρκίας δεν είχε υπογραφεί την Τρίτη αλλά είναι προιόν διπλωματικών διεργασιών με την εμπλοκή των ΗΠΑ. Δηλαδή, η Ρωσία πήρε σκυτάλη από τις ΗΠΑ, οι οποίες πρώτες είχαν δώσει πολιτική νομιμοποίηση στη ζώνη ασφαλείας στη Συρία. Με τη σειρά τους οι Ρώσοι την Τρίτη νομιμοποίησαν επίσης αυτή τη ζώνη ασφαλείας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η συμφωνία η ζώνη ασφαλείας μένει εκεί και στα 10 χλμ ακτίνα θα περιπολούν ρωσικά και τουρκικά στρατεύματα. Σύμφωνα με τον ειδικό αυτό σημαίνει ότι ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας περιπολεί μαζί με τον εισβολέα.

Επίσης δεν έχει εκδοθεί ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας για να μεταβεί ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή διότι δεν το θέλησαν η Ρωσία και οι ΗΠΑ κάτω από τις εξής συνθήκες. Η Ρωσία θεωρεί ότι είναι η μόνη «νόμιμη» στρατιωτική δύναμη στη Συρία επειδή μόνο αυτή είχε κληθεί από το καθεστώς Άσαντ, ασχέτως εάν είναι δημοκρατικό ή όχι. Έτσι εάν εκδιδόταν ψήφισμα για να αποχωρήσουν όλα τα ξένα στρατεύματα από τη Συρία, όπως ζητούσε η Ρωσία, τότε θα έπρεπε να φύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα και θα έμεναν νόμιμα μόνο τα ρωσικά στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!