Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Πώς γίνεται να μείνει από καύσιμα στον αέρα ένα αεροπλάνο;
[News]: Πώς γίνεται να μείνει από καύσιμα στον αέρα ένα αεροπλάνο;

[News]: Πώς γίνεται να μείνει από καύσιμα στον αέρα ένα αεροπλάνο;

Σε μία από τις πιο σπάνιες αιτίες πρόκλησης αεροπορικών δυστυχημάτων φαίνεται πως οφείλεται η τραγωδία της Κολομβίας

Συνήθως όταν συμβαίνει μία αεροπορική τραγωδία, οι περισσότεροι αναζητούν τα αίτια σε κάποια μηχανική βλάβη ή σε κάποιο λάθος του πιλότου. Όμως στην περίπτωση της συντριβής του αεροσκάφους της Lamia στην Κολομβία που στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 71 ανθρώπους, ενώ αποδεκάτισε την ποδοσφαιρική ομάδα της Σαπεκοένσε, φαίνεται πως η αιτία του δυστυχήματος είναι μία πολύ σπάνια περίπτωση: το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα.
Σύμφωνα με το ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων (FSF), μόλις το 0,5% των καταγεγραμμένων αεροπορικών ατυχημάτων (δηλαδή 1 στα 200) αποδίδεται σε έλλειψη καυσίμων. Δεν είναι συχνό, επιβεβαιώνει μιλώντας στο Reuters ο Πολ Χέιζ, διευθυντής ασφαλείας της βρετανικής Ascend Flightglobal.
Οι ειδικοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου, διαχωρίζουν αυτού του είδους τα ατυχήματα σε δύο κατηγορίες: αυτά που οφείλονται σε δυσλειτουργία του συστήματος, δηλαδή ενώ υπάρχουν καύσιμα στο ντεπόζιτο, για κάποιον λόγο η ροή τους σταματά, και αυτά που οφείλονται σε έλλειψη καυσίμων, όταν δηλαδή το ντεπόζιτο του αεροσκάφους αδειάζει εντελώς. Οι έρευνες των αρχών της Κολομβίας δείχνουν ότι στο μοιραίο αεροσκάφος δεν υπήρχαν καύσιμα άρα μάλλον εδώ μιλάμε για τη δεύτερη περίπτωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!