Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Πώς και γιατί πήρε το όνομά του ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon
[News]: Πώς και γιατί πήρε το όνομά του ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon

[News]: Πώς και γιατί πήρε το όνομά του ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon

Η ανατρεπτική σκέψη του Τζεφ Μπέζος δεν ήρθε καθόλου τυχαία

Η Amazon γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια της στην αγορά και ώρα να θυμηθούμε μια από τις πιο ωραίες ιστορίες που την αφορούν.

Πώς βρήκε δηλαδή ο πλουσιότερος σήμερα άνθρωπος του κόσμου το όνομα με το οποίο θα τη μάθαινε όλος ο πλανήτης. Μια ιστορία που δείχνει ακριβώς πόσο δύσκολο είναι να καταλήξεις σε μια καλή εταιρική επωνυμία.

Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο που έφτιαξε ο Μπέζος το αποκαλούσε αρχικά Cadabra, όπως μας λέει ο Brad Stone στο μπεστ σέλερ του 2013 «The Everything Store»: «Το Cadabra ήταν μια αναφορά στη λέξη ‘‘abracadabra’’», τη μαγική λέξη που ξεκλειδώνει άλλους κόσμους δηλαδή (αμπρακαντάμπρα).

Όπως μας λέει όμως ο Stone, ήταν ο πρώτος δικηγόρος του γενικού διευθυντή Μπέζος που παρατήρησε σωστά πως το όνομα παραήταν στριφνό και δυσνόητο, καθώς μπορούσε άνετα να μπερδευτεί με το μακάβριο «cadaver» (πτώμα)!

Ο Μπέζος το σκέφτηκε, το ξανασκέφτηκε και κατέληξε στο όνομα του μεγαλύτερου ποταμιού της Γης! Ως σκέψη όμως, καθώς από κοινού με την τότε σύζυγό του, Μακένζι Μπέζος, εξερευνούσαν κι άλλες δυνατότητες, σπεύδοντας να νοικιάσουν μια σειρά από ηλεκτρονικές διευθύνσεις για το online βιβλιοπωλείο τους (Awake.com, Browse.com, Bookmall.com κ.ά.). Μεταξύ αυτών και το Relentless.com, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί και αν το πληκτρολογήσετε, θα σας ανακατευθύνει αυτομάτως στο Amazon.com.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!