Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Πώς επηρεάζουν την κατάθλιψη ασπιρίνη και στατίνες
[News]: Πώς επηρεάζουν την κατάθλιψη ασπιρίνη και στατίνες

[News]: Πώς επηρεάζουν την κατάθλιψη ασπιρίνη και στατίνες

Το συμπέρασμα των μελετητών

Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ασπιρίνη /παρακεταμόλη, οι στατίνες και τα αντιβιοτικά μπορούν να περιορίσουν τα συμπτώματα της μείζονος κατάθλιψης αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Αυτή η θετική επίδραση, μάλιστα, είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν τα αντιφλεγμονώδη χορηγούνται σε άτομα που ήδη ακολουθούν μια αγωγή με αντικαταθλιπτικά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η μελέτη αυτή, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry», έδειξε ότι περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με κατάθλιψη δεν ανταποκρίνονται καλά ούτε στη φαρμακοθεραπεία ούτε στις θεραπείες μέσω της ομιλίας και οι παρενέργειες είναι συχνές.

Αν και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα της αντιφλεγμονώδους αγωγής στην μείζονος κατάθλιψη ήταν ασαφή, είχε διαπιστωθεί μια σχέση μεταξύ φλεγμονής και κατάθλιψης. Μάλιστα ορισμένοι γιατροί υποστήριζαν ότι αυτή η σχέση είναι ο λόγος που κάποιοι αισθάνονται θλίψη μετά από εμβολιασμό.

Παράλληλα, έχει φανεί ότι τα άτομα με αυτοάνοσες παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εκτός ελέγχου, είναι πολύ πιθανότερο να διαγνωσθούν με κατάθλιψη. Αρκετές μελέτες έχουν αναφέρει ότι οι δείκτες φλεγμονής αυξάνονται σε ανθρώπους με κατάθλιψη αλλά πέφτουν καθώς η κατάσταση των ασθενών βελτιώνεται.

Ο καθηγητής Άλαν Κάρσον, από το Κέντρο Κλινικών Επιστημών Εγκεφάλου, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας, ο οποίος δημοσίευσε το άρθρο για την παρούσα έρευνα δήλωσε: “Η κατάθλιψη μπορεί απλώς να είναι το τίμημα που πληρώνουμε για το ότι έχουμε ανοσοποιητικό σύστημα”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!