Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Πώς να διαλέξετε τα σωστά ελαστικά για το αυτοκίνητο σας
[News]: Πώς να διαλέξετε τα σωστά ελαστικά για το αυτοκίνητο σας

[News]: Πώς να διαλέξετε τα σωστά ελαστικά για το αυτοκίνητο σας

Οι διαφορετικοί τύποι που κυκλοφορούν στην αγορά και ποιες ανάγκες καλύπτουν

Όποιες και αν είναι οι οδηγητικές σας ανάγκες, υπάρχουν στην αγορά διαφορετικοί τύποι ελαστικών, που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις σας και να κάνουν την οδήγηση σας ασφαλέστερη και καλύτερη.

Στην αγορά κυκλοφορούν τρεις βασικοί διαφορετικοί τύποι ελαστικών.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τα ελαστικά αυτοκινήτου

Ξεκινώντας από τα βασικά οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως όταν αλλάζουν ελαστικά αυτά θα πρέπει να είναι τα ίδια με την διάσταση ελαστικών πρώτης τοποθέτησης στο όχημά.

Η αλλαγή διάστασης ελαστικών, μπορεί να αυξήσει την επιφάνεια γόμας που είναι σε επαφή με το έδαφος και αυτό να έχει αποτελέσματα πάνω στην καλύτερη ανταπόκριση στο τιμόνι, με ακριβέστερη οδική συμπεριφορά στις στροφές. Ακόμη, ένα σετ ελαστικών με χαμηλό προφίλ και περιορισμένα πλευρά, μολονότι μπορεί να φαίνεται καλύτερο, γενικά έχει ως αποτέλεσμα πιο «σκληρή» οδήγηση. Επίσης έχει επίπτωση στο φρενάρισμα, στις μηχανικές επιδόσεις, στην κατανάλωση καυσίμων και σε άλλα.

Το βασικό που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι οι κλιματολογικές συνθήκες. Τα ελαστικά σας πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν μια ευρεία ποικιλία κλιματολογικών συνθηκών: βροχή, δυνατό άνεμο, λάσπη, χιόνι, πάγο και ούτω καθ’ εξής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!