Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ποιους ευνοεί η νέα φορολογική κλίμακα
[News]: Ποιους ευνοεί η νέα φορολογική κλίμακα

[News]: Ποιους ευνοεί η νέα φορολογική κλίμακα

Πότε οι φορολογούμενοι δικαιούνται έκπτωση φόρου

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να έχει αρχίσει να κλειδώνει τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με τις αλλαγές στη φορολογία των φυσικών και νομικών προσώπων όμως σχεδόν 9 εκατ. φορολογούμενοι δεν θα δουν καμία από τις αλλαγές και ελαφρύνσεις που σχεδιάζονται στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Οι διατάξεις με βάση τις οποίες θα υπολογιστούν οι τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις επί των εισοδημάτων του 2019 δεν θα έχουν αλλαγές σε σύγκριση με αυτές που ίσχυσαν φέτος, κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2018. Οι αλλαγές που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση στη φορολογία των φυσικών προσώπων, εφόσον νομοθετηθούν θα ισχύσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2020 και θα φορολογηθούν το 2021.

Συνεπώς τα εισοδήματα που αποκτώνται εντός του 2019 θα φορολογηθούν με βάση το ισχύον πλαίσιο και ο φόρος που θα περιέχουν τα εκκαθαριστικά του 2020 θα κυμαίνεται στα ίδια με φέτος επίπεδα, εφόσον δεν έχουν μεταβληθεί τα εισοδήματα.

Ειδικότερα, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που θα υποβληθούν το 2020 ισχύουν τα εξής:

1.Εφαρμογή φορολογικής κλίμακας με συντελεστές 22%-45% για τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ατομικές επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες. Τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις και τα εισοδήματα από ατομικά ασκηθείσες επιχειρηματικές δραστηριότητες θα φορολογηθούν με ενιαία κλίμακα, αφού προηγουμένως αθροιστούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!