Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 9 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Ποιους αφορούν τα τρία προγράμματα του Εργασίας για εργαζομένους
[News]: Ποιους αφορούν τα τρία προγράμματα του Εργασίας για εργαζομένους

[News]: Ποιους αφορούν τα τρία προγράμματα του Εργασίας για εργαζομένους

Τι ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου

Προγράμματα για 120.000 ανέργους αλλά και τρία προγράμματα που αφορούν εργαζομένους ανέλυσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου σε ομιλία της στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τα τρία προγράμματα για εργαζομένους και ποιους αφορούν

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στα τρία προγράμματα που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν:

1. Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτικών εισφορών για μετατροπή εργαζόμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς. Με το πρόγραμμα αυτό θα δίνεται το κίνητρο για πρώτη φορά να μετατραπεί η ψευδώς δηλωμένη αυτοαπασχόληση, σε αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή μισθωτή εργασία και είναι πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 156 εκατ. ευρώ, και από αυτό θα ευνοηθούν 40.000 εργαζόμενοι.
2. Πρόγραμμα για εγκλωβισμένους εργαζόμενους (δηλαδή απλήρωτους εργαζομένους). Το πρόγραμμα αφορά τις περιπτώσεις εργαζομένων που βρίσκονται απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα, είναι σε επίσχεση εργασίας ή απασχολούνται σε κλάδους με φθίνουσα πορεία και είναι προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει αφενός την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και αφετέρου την κατάρτισή τους με νέες γνώσεις και ικανότητες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν θέση εργασίας.
3. Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 34 ετών (υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση είχε κάνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 82ης ΔΕΘ ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!