Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές που φέρνει ο νέος πτωχευτικός κώδικας
[News]: Ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές που φέρνει ο νέος πτωχευτικός κώδικας

[News]: Ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές που φέρνει ο νέος πτωχευτικός κώδικας

Εξονυχιστικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε όποιον ζητήσει εξυγίανση

Δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας σε επιχειρηματίες που πτωχεύουν λόγω πραγματικής αδυναμίας αλλά και μπλόκο στις δόλιες πτωχεύσεις με συνοπτικές διαδικασίες και το κούρεμα οφειλών αυτών είναι οι βασικότερες αλλαγές που φέρνει ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει θέσει προς δημόσια διαβούλευση (μέχρι τις 27 Οκτωβρίου) το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα και το άρθρο 99. Στόχος του νέου πλαισίου είναι η ταχεία εξυγίανση των βιώσιμων επιχειρήσεων και η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.

Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας σε όσους επιχειρηματίες πτωχεύουν λόγω πραγματικής αδυναμίας εξυπηρέτησης των ληξιπρόθεσμων χρεών τους. Το ν/σ ορίζει ότι εφόσον ο επιχειρηματίας επιδεικνύει καλή πίστη τόσο κατά την κήρυξη της πτώχευσης όσο και κατά τη διάρκειά της, είναι συνεργάσιμος και η πτώχευση δεν οφείλεται σε δόλιες ενέργειές του τότε ως φυσικό πρόσωπο, αφού υποβάλει σχετική αίτηση και μετά την παρέλευση δύο ετών μπορεί να πετύχει απόφαση που θα τον απαλλάσσει ακόμη και πλήρως από το υπόλοιπο των απαιτήσεων των πιστωτών του που δεν ικανοποιείται από την πτωχευτική περιουσία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!