Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Ποια χώρα έχει τους περισσότερους θανάτους που συνδέονται με την μόλυνση
[News]: Ποια χώρα έχει τους περισσότερους θανάτους που συνδέονται με την μόλυνση

[News]: Ποια χώρα έχει τους περισσότερους θανάτους που συνδέονται με την μόλυνση

Αυτή είναι η δεκάδα

Η Ινδία βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης με τους περισσότερους θανάτους που συνδέονται με την μόλυνση και ακολουθούν η Κίνα και η Νιγηρία, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες η οποία εκτίμησε τις επιπτώσεις διεθνώς των ρύπων στον αέρα, το νερό και τον εργασιακό χώρο.

Η έκθεση της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Υγεία και την Ρύπανση (GAHP) διαπίστωσε ότι η μόλυνση είναι η πρώτη περιβαλλοντική αιτία πρόωρων θανάτων στον πλανήτη προκαλώντας το 15% όλων των θανάτων –περίπου 8,3 εκατομμύρια νεκροί.

Μεταξύ των δέκα χωρών με τους περισσότερους θανάτους από την μόλυνση το 2017 –την τελευταία χρονιά που υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία– βρίσκονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες και τις πλουσιότερες, καθώς και κάποιες από τις φτωχότερες.

Ως προς τον αριθμό των θανάτων από την μόλυνση η Ινδία και η Κίνα βρίσκονται πρώτες με περίπου 2,3 εκατ και 1,8 εκατ αντίστοιχα, ακολουθούμενες από τη Νιγηρία, την Ινδονησία και το Πακιστάν.

Οι ΗΠΑ έρχονται έβδομες με σχεδόν 200.000 θανάτους.

«Η έκθεση υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η μόλυνση αποτελεί μια παγκόσμια κρίση», είπε η Ρέιτσελ Κούπκα, η εκτελεστική διευθύντρια της GAHP. «Δεν έχει σημασία πού μένεις. Η μόλυνση θα σε βρει».

Τα ποσοστά των θανάτων που συνδέονται με την μόλυνση ήταν υψηλότερα σε κάποιες από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, όπου η έλλειψη πόσιμου νερού και ο μολυσμένος αέρας σε εσωτερικούς χώρους είναι βασικές αιτίες θανάτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!