Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Πέτσας: Μην ζητάτε παρεμβάσεις που δεν νοούνται σε ευνομούμενα κράτη
[News]: Πέτσας: Μην ζητάτε παρεμβάσεις που δεν νοούνται σε ευνομούμενα κράτη

[News]: Πέτσας: Μην ζητάτε παρεμβάσεις που δεν νοούνται σε ευνομούμενα κράτη

Η απάντηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στην επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη εξαγορά της Forthnet

«Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι να μην εμπλέκεται στις εμπορικές συναλλαγές του ιδιωτικού τομέα. Ο ρόλος της πολιτείας είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η τήρηση της νομιμότητας», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο εξαγοράς της FORTHNET από την Alter Ego .

O κ. Πέτσας επισήμανε ότι στην ισχύουσα νομοθεσία έχουν θεσπιστεί προϋποθέσεις, όροι και ασυμβίβαστα σχετικά με την κατοχή αδειών – εν προκειμένω αδειών παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών – όπως η άδεια που κατέχει η εταιρεία Forthnet υπό το σήμα Nova, ενώ η νομοθεσία ορίζει και τα ποσοστά συμμετοχών σχετικά με τη διαπίστωση τυχόν συγκέντρωσης ελέγχου στο χώρο των ΜΜΕ και τον προσδιορισμό της δεσπόζουσας θέσης. Βάσει δε, της σχετικής νομοθεσίας, ο έλεγχος όλων των ανωτέρω έχει ανατεθεί και ασκείται από τις ανεξάρτητες αρχές – από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την ΕΕΤΤ, και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το ΕΣΡ.

«Αν και όταν συναφθεί οιαδήποτε τέτοιου είδους συμφωνία, προφανώς θα τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες θα εξετάσουν τα έγγραφα και τα στοιχεία που θα τεθούν υπόψη τους, θα κρίνουν τη νομιμότητα της συναλλαγής και θα εκδώσουν το πόρισμα τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!