Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Περισσότεροι από 4.000 Έλληνες αποτεφρώνονται κάθε χρόνο στη Βουλγαρία
[News]: Περισσότεροι από 4.000 Έλληνες αποτεφρώνονται κάθε χρόνο στη Βουλγαρία

[News]: Περισσότεροι από 4.000 Έλληνες αποτεφρώνονται κάθε χρόνο στη Βουλγαρία

Το ένα μετά το άλλο τα γραφεία τελετών στην Ελλάδα αναλαμβάνουν την καύση νεκρών

Περισσότεροι από 4.000 Έλληνες μεταφέρονται κάθε χρόνο στη Βουλγαρία, προκειμένου να αποτεφρωθούν καθώς για την ώρα δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στην ελληνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με στοιχεία του xronos.gr , το ένα μετά το άλλο τα γραφεία τελετών στη βόρεια Ελλάδα, ειδικά σε πόλεις κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αναλαμβάνουν την καύση οστών ενώ πληθαίνουν τα αιτήματα ιδιοκτητών γραφείων που προσφέρουν στις οικογένειες των νεκρών την ταφή της τέφρας στην θάλασσα ή την φύση, όπως γίνεται στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος. Το θέμα του συνεδρίου είναι «Οι εξελίξεις των ταφικών εθίμων στην Ελλάδα και η αποτέφρωση των νεκρών».

Αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα του 2016 δεν υπάρχει. Οπότε όταν κάποιος επιλέξει την καύση νεκρού, η πιο κοντινή λύση είναι η Βουλγαρία, όπου προσφεύγουν τα ελληνικά γραφεία τελετών για να προχωρήσουν στην καύση νεκρών. Στη Σόφια βρίσκεται το κοντινότερο για την Ελλάδα αποτεφρωτήριο, με το επόμενο να βρίσκεται στο Βουκουρέστι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!