Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Τα πέντε πρωτότυπα μοντέλα της Alfa Romeo ανυπολόγιστης αξίας
[News]: Τα πέντε πρωτότυπα μοντέλα της Alfa Romeo ανυπολόγιστης αξίας

[News]: Τα πέντε πρωτότυπα μοντέλα της Alfa Romeo ανυπολόγιστης αξίας

Έργα Τέχνης σε 4 τροχούς

Τα πρωτότυπα της Alfa Romeo αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς της μάρκας. Άλλοτε ως προπομποί νέων μοντέλων, άλλοτε σαν πλατφόρμες νέων τεχνολογιών και άλλοτε ως το αποτέλεσμα του πάθους ταλαντούχων σχεδιαστών να εκφραστούν μέσω του μοναδικού χαρακτήρα της μάρκας, τα πρωτότυπα της μάρκας έχουν γράψει τη δική τους ιστορία αποτελώντας μοναδικά αριστουργήματα σε 4 τροχούς.

H Μιλανέζικη εταιρεία αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο του αυτοκινήτου για το σχεδιασμό και την οδηγική απόλαυση που προσφέρουν τα μοντέλα της. Από την αρχή της ιστορίας της μέχρι και σήμερα μια σειρά ταλαντούχων σχεδιαστών δημιούργησαν μοντέλα που ξεχώρισαν για την υψηλή αισθητική τους, διαμορφώνοντας παράλληλα μία ισχυρή σχεδιαστική γλώσσα που κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο κάθε μοντέλο της μάρκας. Η σχεδιαστική τους αρτιότητα και βεβαίως το γεγονός ότι αποτελούν μοναδικά κομμάτια, καθιστούν τα παρακάτω πέντε πρωτότυπα της Alfa Romeo αριστουργήματα ανυπολόγιστης αξίας.

A.L.F.A. 40/60 HP AERODINAMICA (1913)

Μόλις 3 χρόνια από την ίδρυση της και πριν ακόμα αποκτήσει το σημερινό, πλήρες όνομα της, η A.L.F.A. παρουσίαζε το πρωτότυπο 40/60 HP AERODINAMICA. Η Carrozzeria Castagna βασιζόμενη στη 40/60 HP σχεδίασε ένα φουτουριστικό για την εποχή πρωτότυπο που αποτελούσε σπουδή στην αεροδυναμική, έναν τομέα που τότε απασχολούσε πολύ λίγο το χώρο του αυτοκινήτου. Παρά τα όποια λάθη έγιναν λόγω των λιγοστών γνώσεων πάνω σε αυτό το πολύ σημαντικό τομέα, το πρωτότυπο είχε την ικανότητα να αναπτύσσει σημαντικά υψηλότερη τελική ταχύτητα από το μοντέλο παραγωγής και αποτέλεσε την αφετηρία για μία σειρά ερευνών που βοήθησαν στην εξέλιξη της αεροδυναμικής απόδοσης των αυτοκινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!