Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Πέντε λόγοι για να ζήσετε στο Μπορντό της Γαλλίας
[News]: Πέντε λόγοι για να ζήσετε στο Μπορντό της Γαλλίας

[News]: Πέντε λόγοι για να ζήσετε στο Μπορντό της Γαλλίας

Το ιστορικό περιβάλλον συνδυάζεται με μια πρωτοποριακή οικονομία για να κάνει την πόλη έναν διεθνή προορισμό

Η ιστορική πόλη και λιμάνι της νοτιοδυτικής Γαλλίας φημίζεται για την αρχιτεκτονική της και για το παγκοσμίου φήμης terroir, αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο δυναμικά και καινοτόμα κέντρα της χώρας.

Σχετικά με το εμπορικό σήμα

Η Γαλλία τα τελευταία χρόνια διοργανώνει το συνέδριο VivaTech με σκοπό να προσελκύσει νέους επιχειρηματίες και ερευνητές, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο τη χώρα κέντρο καινοτομίας νεοφυών επιχειρήσεων, με απώτερο στόχο να αποκτήσει διεθνές εμπορικό σήμα. Μάλιστα, ο πρόεδρος Emmanuel Macron τη χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ για Startups μέσω ειδικού επενδυτικού ταμείου, ενώ θέσπισε βίζα τεχνολογίας στα πλαίσια μιας ταχείας διαδικασίας εξασφάλισης άδειας παραμονής στη Γαλλία γνωστής και ως «διαβατήριο ταλέντου».

Μεταξύ των εταιρειών που έχει προσελκύσει είναι ο προγραμματιστής των βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft, η πλατφόρμα φιλοξενίας ιστοσελίδων OVH και η υπηρεσία Deezer.

Φιλικό στις Επιχειρήσεις

Μια μελέτη από το INSEE (Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών) αποκάλυψε ότι 17.100 νέες εταιρείες δημιουργήθηκαν στην πόλη το 2017, έναντι 12.600 το 2012.

Η ίδρυση μιας επιχείρησης στην περιοχή Nouvelle-Aquitaine, όπου βρίσκεται το Μπορντό, είναι 20-30% λιγότερο δαπανηρή από ό,τι στο Παρίσι, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ανάπτυξη και την Καινοτομία της Nouvelle-Aquitaine. Το Μπορντό είναι δύο ώρες από την πρωτεύουσα με τρένο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!