Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Πέντε λεπτά απλών μαθηματικών χρειαζόμαστε για να γίνουμε πλούσιοι!
[News]: Πέντε λεπτά απλών μαθηματικών χρειαζόμαστε για να γίνουμε πλούσιοι!

[News]: Πέντε λεπτά απλών μαθηματικών χρειαζόμαστε για να γίνουμε πλούσιοι!

Τι λέει ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ, «I Will Teach You To Be Rich» και υπερεπιτυχημένος Ramit Sethi

Αυτό ακριβώς δηλώνει ο γενικός διευθυντής, συγγραφέας του μπεστ σέλερ, «I Will Teach You To Be Rich» και υπερεπιτυχημένος Ramit Sethi, τα γραπτά του οποίου στις ιστοσελίδες του iwillteachyoutoberich.com και GrowthLab.com, τα διαβάζουν περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι.

«Είμαι πεπεισμένος πως μια λανθασμένη πεποίθηση που στερεί τους ανθρώπους από το να συσσωρεύουν πλούτο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί σε πέντε λεπτά απλών μαθηματικών», επιμένει, καθώς πιστεύει πως οι άνθρωποι τρομάζουν από το κυνήγι υψηλών στόχων πιστεύοντας πως ουσιαστικά είναι άπιαστοι.

Ο συνεργάτης στην οικονομική αρθρογραφία των «New York Times» και «Wall Street Journal» θεωρεί λοιπόν πως μπορεί να μας κάνει να αλλάξουμε κοσμοθεώρηση με δυο-τρία απλά πραγματάκια.

Αυτός λέει πως το αντιμετώπισε αυτό όταν ήθελε να χτίσει σώμα στο πανεπιστήμιο και δικαιολογούνταν στον εαυτό του: «Ποτέ δεν θα το καταφέρω αυτό. Δεν είμαι παρά ένας ξερακιανός Ινδός». Και είναι τα ίδια πράγματα που βρίσκονται στον πυρήνα αυτών των στρεβλών πεποιθήσεων που μας κάνουν να τα βλέπουμε όλα βουνό.

Αν κατατμήσουμε τους στόχους μας και αρχίσουμε από τα μικρά και απλά, λέει ο Sethi, τότε μπορούμε να αγγίξουμε μεγαλόπνοους στόχους με μικρά βηματάκια. Και ο λόγος που δεν το κάνουμε είναι απλώς και μόνο γιατί ποτέ κανείς δεν μας έδειξε τον δρόμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!