Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Παρέμβαση Μητσοτάκη ενώ η κυβέρνηση φέρνει την τροπολογία για μαύρο
[News]: Παρέμβαση Μητσοτάκη ενώ η κυβέρνηση φέρνει την τροπολογία για μαύρο

[News]: Παρέμβαση Μητσοτάκη ενώ η κυβέρνηση φέρνει την τροπολογία για μαύρο


Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Έκανε λόγο για μια αυταρχική κυβέρνηση, με μόνο μέλημα την  παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος.

Η χώρα μας βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, με ακραίες μεθόδους από την κυβέρνηση, που προσβάλλουν το κράτος δικαίου, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, τη χαρακτήρισε πραξικοπηματική και κάλεσε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί όπως είπε χαρακτηριστικά να την επαναφέρει.

Το μαύρο στην πολυφωνία και την ενημέρωση δεν θα περάσει, διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε να επιστρέψουν στο ΕΣΡ οι συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του.

Η κυβέρνηση πάντως είναι έτοιμη να καταθέσει την τροπολογία για να κλείσουν άμεσα τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, σε περίπτωση που η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ ναυαγήσει.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε τη νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να αναφερθεί σε προτεινόμενα πρόσωπα.

Η ΝΔ από την πλευρά της έχει δηλώσει ότι «η λειτουργία του ΕΣΡ περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά» και έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι με τον νόμο αυτό (4339/2015) «περιθωριοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, παραβιάζοντας το Σύνταγμα για να ελέγξει τα ΜΜΕ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!