Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Παραμένει το casus belli ανάμεσα σε Ρωσία και Ιαπωνία
[News]: Παραμένει το casus belli ανάμεσα σε Ρωσία και Ιαπωνία

[News]: Παραμένει το casus belli ανάμεσα σε Ρωσία και Ιαπωνία

Οι υπουργοί Εξωτερικών διαπίστωσαν ότι απέχουν ακόμη από την επίτευξη Συμφωνίας Ειρήνης

Ρωσία και Ιαπωνία δεν κατάφεραν να υπερβούν τις διαφορές τους για την επίλυση της εδαφικής διένεξης για τις Κουρίλες νήσους, στις συνομιλίες που είχαν σήμερα στην Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ιάπωνα ομόλογο του Τάρο Κόνο.

Ωστόσο, οι επικεφαλείς της διπωματίας των δύο χωρών συμφώνησαν, ότι θα πρέπει να συνεχίσουν τον διάλογο και να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών μετά τον τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Ιάπωνα ομόλογο του, δήλωσε ότι η επίτευξη συμφωνίας με το Τόκιο, όσον αφορά το θέμα της Συνθήκης Ειρήνης, εξακολουθεί να παραμένει ένα δύσκολο ζήτημα, το οποίο προφανώς μπορεί να λυθεί μέσω μιας μακροχρόνιας, κοπιαστικής και δημιουργικής δουλειάς.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε την ανάγκη της περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, αναφέροντας ότι κατά τις συνομιλίες υπογράμμισε ιδιαίτερα, ότι η συνεργασία στην βάση της διακήρυξης του 1956 σημαίνει πρωτίστως την αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως έχει καταγραφεί και στο Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Μια ακόμη σημαντική πλευρά σε σχέση με την Συνθήκη Ειρήνης, είπε ο Λαβρόφ, σχετίζεται με τα θέμα τα ασφαλείας. «Η κοινή Διακήρυξη διατυπώθηκε και υπογράφηκε σε συγκεκριμένες ιστορικές και γεωπολιτικές συνθήκες, αλλά έκτοτε η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά» και «είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε υπ όψιν ότι είναι σε ισχύ η Συμφωνία για με την ασφάλεια μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στην εδαφική διένεξη των Κουρίλων, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε, ότι η ρωσο-ιαπωνική ομάδα που εξετάζει από νομικής πλευράς τις δραστηριότητες στις Κουρίλες, θα συνέλθει στις 20 Μαΐου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!