Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο άψογο διαμάντι στον κόσμο
[News]: Παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο άψογο διαμάντι στον κόσμο

[News]: Παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο άψογο διαμάντι στον κόσμο

Πωλήθηκε αντί 14,99 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων (περίπου 13,45 εκ. ευρώ)

Το μεγαλύτερο “άψογο” διαμάντι λαξευμένο σε σχήμα καρδιάς που έχει τεθεί ποτέ σε δημοπρασία, πωλήθηκε χθες βράδυ στη Γενεύη αντί σχεδόν 15 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή που συνιστά “παγκόσμιο ρεκόρ”, ανακοίνωσε ο οίκος Christie’s.

Το σπάνιο κομμάτι που προτάθηκε στην παραδοσιακή δημοπρασία υψηλής κοσμηματοποιίας του Μαΐου του διάσημου οίκου αποτελείται από ένα κολιέ καλλιεργημένων μαργαριταριών στο κέντρο του οποίου είναι δεμένο το διαμάντι, μια πέτρα 92 καρατίων.

Πωλήθηκε αντί 14,99 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων (περίπου 13,45 εκ. ευρώ). ‘Έχουμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ” για ένα διαμάντι λαξευμένο σε σχήμα καρδιάς, δήλωσε στο AFP η εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Αλεξάντρα Κίντερμαν.

Το λευκό διαμάντι (κατηγορία χρώματος D, καλύτερος δυνατός βαθμός χρώματος για ένα διαμάντι), πλήρους καθαρότητας, ονομάζεται “La Legende”, εκτιμάτο από τους ειδικούς μεταξύ 14 και 20 εκατομμύρια δολάρια.

Υπογράφεται από τον οίκο Boehmer & Bassenge, ένα νέο μέλος στον πολύ κλειστό κύκλο των μεγάλων κοσμηματοπωλών, ο οποίος πήρε τα ονόματα των περίφημων παρισινών κοσμηματοπωλών της αυλής του βασιλιά της Γαλλίας στον 18ο αιώνα.

Αυτοί οι κοσμηματοπώλες φιλοτέχνησαν το περίφημο “Κολιέ της Βασίλισσας” με σχεδόν 650 διαμάντια βάρους 2.800 καρατίων, η ιστορία του οποίου εξελίχθηκε σε μια από τις γνωστότερες οικονομικές απάτες της εποχής, η οποία κλόνισε βαθιά τη μοναρχία υπό τον Λουδοβίκο 16ο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!