Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή των αιτήσεων της πρώτης κατοικίας
[News]: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή των αιτήσεων της πρώτης κατοικίας

[News]: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή των αιτήσεων της πρώτης κατοικίας

Τέλος Ιουνίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κόκκινοι δανειολήπτες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας τους.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία οι δανειολήπτες θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων τα εξής:

- Η αίτηση για την υπαγωγή στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών υποβάλλεται από τον αιτούντα ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. www.keyd.gov.gr με την επιλογή του συνδέσμου «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προστασίας Κύριας Κατοικίας».

- Με την επιτυχή εισαγωγή στο Σύστημα, αυτό εμφανίζει σχετική ένδειξη για την εισαγωγή των προσωπικών του διαπιστευτηρίων του TAXISnet (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης), επιλέγοντας τον ρόλο του αιτούντα.

- Συμπληρώνονται όλα τα στοιχεία του υπόχρεου και κατόπιν ο υπόχρεος, συμπληρώνει τα στοιχεία των κινητών και ακινήτων που κατέχει.

- Το σύστημα προειδοποιεί ότι πραγματοποιούνται και αυτόματοι διασταυρωτικοί έλεγχοι στα αναγραφόμενα από τον κόκκινο δανειολήπτη.

- Με την αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία παρέχεται άδεια στους συμμετέχοντες πιστωτές και στο Δημόσιο για πρόσβαση, επεξεργασία και διασταύρωση από αυτούς των δεδομένων του αιτούντα, τα οποία περιλαμβάνονται στην αίτηση και τα συνοδευτικά έγγραφα, όσο και άλλων δεδομένων του που βρίσκονται στην κατοχή των συμμετεχόντων πιστωτών για τους σκοπούς της διαδικασίας εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών. Η άδεια αυτή συνεπάγεται την άρση του απορρήτου των τραπεζικών και του φορολογικού απορρήτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!