Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Η Opel γιορτάζει τα 120 χρόνια της
[News]: Η Opel γιορτάζει τα 120 χρόνια της

[News]: Η Opel γιορτάζει τα 120 χρόνια της

Ακολουθώντας τις συμβουλές των παιδιών της η Sophie Opel αποφάσισε να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων το 1899

Η Opel είναι από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων με την πλουσιότερη παράδοση στον κόσμο και του χρόνου, η μάρκα θα γιορτάσει τα 120 χρόνια της στο χώρο της αυτοκίνησης.

Ακολουθώντας τις συμβουλές των παιδιών της Carl, Wilhelm και Friedrich, η Sophie Opel αποφάσισε να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων το 1899, τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του ιδρυτή της εταιρίας Adam Opel.

Όταν ξεκίνησε η παραγωγή σε ένα γκαράζ στο Rüsselsheim am Main με 65 χειροποίητα Opel Patentmotorwagen “System Lutzmann”, κανείς δεν περίμενε ότι σήμερα θα ξεπερνούσε τα 70 εκατομμύρια οχήματα. Από την αρχή, η Opel ήταν υπέρμαχος της άποψης ότι το κόστος παραγωγής έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο, κάνοντας τα αυτοκίνητα προσιτά σε ένα ευρύ κοινό. Έτσι, η μάρκα ήταν η πρώτη Γερμανική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που εισήγαγε το 1924 τη γραμμή συναρμολόγησης, μειώνοντας το κόστος παραγωγής. Αυτό βοήθησε το Opel 4/12 PS “Laubfrosch” και όλες τις μετέπειτα εκδόσεις του Opel 4 PS να γίνουν bestseller.

Η Γερμανική εταιρία ήδη κατασκεύαζε τεχνολογικά προηγμένα οχήματα για το ευρύ κοινό με το Opel P4 και το Kadett (ήδη με αυτοφερόμενο αμάξωμα) τη δεκαετία του 1930, ενώ έμεινε πιστή στο δόγμα της για τον εκδημοκρατισμό των τεχνολογιών και στην εξέλιξη ενός σπορ αυτοκινήτου, καθώς ένα προσιτό «dream car» κυκλοφόρησε το 1968 με τη μορφή του Opel GT.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!