Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: ΟΗΕ: Εγκρίθηκε το ψήφισμα για την Ιερουσαλήμ παρά την κατακραυγή του Ισραήλ
[News]: ΟΗΕ: Εγκρίθηκε το ψήφισμα για την Ιερουσαλήμ παρά την κατακραυγή του Ισραήλ

[News]: ΟΗΕ: Εγκρίθηκε το ψήφισμα για την Ιερουσαλήμ παρά την κατακραυγή του Ισραήλ

Αφορά στο όνομα της προστασίας της παλαιστινιακής πολιτιστικής κληρονομιάς

Εγκρίθηκε επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη, και συγκεκριμένα από την UNESCO, το ψήφισμα για την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που είχε προκαλέσει την κατακραυγή του Ισραήλ. Το ψήφισμα ήταν εισήγηση των αραβικών χωρών και αφορά στο όνομα της προστασίας της παλαιστινιακής πολιτιστικής κληρονομιάς. Την πρόταση κατέθεσαν η Αλγερία, η Αίγυπτος, ο Λίβανος, το Μαρόκο, το Ομάν, το Κατάρ και το Σουδάν και εγκρίθηκε από τα 58 μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της UNESCO.

Το Τελ Αβίβ είχε εκφράσει κάθετα τη διαφωνία του με το αιτιολογικό ότι το όνομα αυτό αρνείται τον ιστορικό δεσμό ανάμεσα στους Εβραίους και στην πόλη.

Το κείμενο είχε εγκριθεί, με 24 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 28 αποχές, σε επίπεδο επιτροπής στις 13 Οκτωβρίου σε επίπεδο επιτροπής. Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε αμέσως ότι αίρει τη συνεργασία της με την UNESCO σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σήμερα κανένα από τα κράτη-μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, που συνεδρίασε σε ολομέλεια, δεν ζήτησε να ξανανοίξει η συζήτηση και το κείμενο επικυρώθηκε αρκετά γρήγορα χωρίς να υπάρξει νέα ψηφοφορία, εξήγησε εκπρόσωπος της UNESCO.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!