Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Οδηγούμε το Renault Clio 5ης Γενιάς
[News]: Οδηγούμε το Renault Clio 5ης Γενιάς

[News]: Οδηγούμε το Renault Clio 5ης Γενιάς

Παραμένει σταθερά στο πόντιουμ της κατηγορίας Β

Το Clio της Renault , δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς είναι ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, το πρώτο σε πωλήσεις «σούπερ μίνι» της Ευρώπης, και το δεύτερο (σε πωλήσεις) από όλα τα μοντέλα, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Κυκλοφορεί ανάμεσά μας από το 1990 έχοντας πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια μονάδες, ενώ χαρακτηριστικό της επιτυχίας του είναι το ότι, η απερχόμενη γενιά σημείωνε συνεχή αύξηση των πωλήσεών της από το 2012 που εμφανίστηκε, ενώ το 2018, τον τελευταίο ουσιαστικά χρόνο της εμπορικής της ζωής, πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων με 328.536 μονάδες στην Ευρώπη.

Η παραπάνω επιτυχία, αναζητεί συνέχεια με την 5η γενιά του μοντέλου, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε (και να οδηγήσουμε) πριν λίγες ημέρες σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αττικής.

Το νέο Clio «χτίστηκε» πάνω στην νέα πλατφόρμα CMF-B της Renault, η οποία δημιουργήθηκε για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για συμβατικά, αλλά και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όντας το πρώτο μοντέλο που βγήκε από αυτήν την πλατφόρμα.

Σχεδιασμένο με μότο το «εξέλιξη & επανάσταση», αλλά και με στόχο το μειωμένο κόστος συντήρησης (υπολογίζεται ότι τα συνήθη σέρβις μιας 5ετίας, θα κοστίσουν συνολικά μόλις 700 ευρώ), δεν χρειάστηκε να μεγαλώσει σε διαστάσεις καθώς ήταν ήδη στο όριο της κατηγορίας Β στην οποία ανήκει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!