Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: “Όχι” στην έκδοση του εφοπλιστή Καραγιώργη από τον Άρειο Πάγο
[News]: “Όχι” στην έκδοση του εφοπλιστή Καραγιώργη από τον Άρειο Πάγο

[News]: “Όχι” στην έκδοση του εφοπλιστή Καραγιώργη από τον Άρειο Πάγο

Οι ολλανδικές αρχές ζητούσαν την έκδοση του για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της δόλιας πτώχευσης

Το ποινικό τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου ομόφωνα έκρινε ότι κακώς το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοση του εφοπλιστή, μετατρέποντας σε απάτη το αδίκημα της δόλιας πτώχευσης, για το οποίο -μεταξύ άλλων- οι Ολλανδοί ζητούσαν την έκδοση του. 

Σύμφωνα με τον ’ρειο Πάγο, το αδίκημα της δόλιας πτώχευσης είναι κατά το ελληνικό δίκαιο πλημμέλημα και με φερόμενο ως χρόνο τέλεσης του το 2010, έχει παραγραφεί από το 2015. Επιπλέον, το Ποινικό Τμήμα αποφάσισε να άρει κάθε περιοριστικό όρο που είχε επιβληθεί στον 66χρονο εφοπλιστή. 
Ο Γιάννης Καραγιώργης συνελήφθη στα τέλη Σεπτεμβρίου στο σπίτι του στη Γλυφάδα βάσει διεθνούς εντάλματος των ολλανδικών αρχών που ζητούσαν την έκδοση του για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της δόλιας πτώχευσης, τα οποία αφορούν φερόμενες εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με δόλια πτώχευση γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος.
Το Συμβούλιο Εφετών τον είχε αφήσει ελεύθερο με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, ενώ απέρριψαν το αίτημα για τις δυο κατηγορίες και έκαναν δεκτό το αίτημα μόνο για το αδίκημα της απάτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!