Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Νιγηριανοί μετανάστες πέθαναν από τη δίψα στην έρημο του Νίγηρα
[News]: Νιγηριανοί μετανάστες πέθαναν από τη δίψα στην έρημο του Νίγηρα

[News]: Νιγηριανοί μετανάστες πέθαναν από τη δίψα στην έρημο του Νίγηρα

Στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Λιβύη

Τρεις Νιγηριανοί μετανάστες πέθαναν από τη δίψα την περασμένη εβδομάδα στην έρημο του Νίγηρα, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στη Λιβύη, ενώ άλλοι δέκα συμπατριώτες τους σώθηκαν, όπως έγινε γνωστό σήμερα από έναν αιρετό αξιωματούχο της πόλης Αγκαντέζ.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το όχημα που μετέφερε τους επίδοξους μετανάστες υπέστη βλάβη ενώ διέσχιζαν την έρημο, κατευθυνόμενοι στη Λιβύη. Τρεις από αυτούς πέθαναν αλλά οι υπόλοιποι εντοπίστηκαν και σώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Νίγηρα , χαμένοι στην έρημο όπου περιπλανιούνταν αναζητώντας μάταια τις δύο πηγές πόσιμου νερού από τις οποίες επρόκειτο να περάσουν.

Οι ροές των μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική προς τη Λιβύη και από εκεί στην Ευρώπη έχουν μειωθεί σημαντικά μετά το 2017, όταν είχαν φτάσει στο αποκορύφωμά τους. Πρόσφατα, όταν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επισκέφθηκε τη Νιαμέι, ο πρόεδρος του Νίγηρα Μουχαμαντού Ισούφου αποκάλυψε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που περνούν από τη χώρα του έχει πέσει στις 5-10.000 ετησίως, από 150.000 που ήταν, χάρη στα δραστικά μέτρα που έλαβαν οι αρχές.

Για να καταπολεμήσει τη διακίνηση ανθρώπων ο Νίγηρας ενέκρινε το 2015 έναν πολύ αυστηρό νόμο με βάση τον οποίο στους διακινητές μπορεί να επιβληθεί ποινή ακόμη και 30 ετών κάθειρξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!